Brussel en toerisme

Er zijn veel steden in België die relatief veel toeristen aan weten te trekken. Het zijn de grotere steden die veel te bieden hebben, zoals hotels, restaurants en andere bezienswaardigheden. Deze toeristen komen niet alleen uit het buitenland, er zijn ook veel Belgen die een dagje weg gaan in eigen land, of die een complete vakantie boeken in België. Dat kan in de Ardennen, maar het is ook prima mogelijk om een geslaagde vakantie te besteden in eigen land. Een van de steden die constant veel toeristen aan weet te trekken, is Brussel.

Dat is niet nieuw, de stad is sinds honderden jaren al interessant voor de mensen uit de omgeving en de mensen die op veel grotere afstand wonende zijn.

Wat is er te doen in Brussel?

Brussel is een stad met veel mogelijkheden en bezienswaardigheden. Dat begint al direct bij het Stadhuis, waar veel mensen voor naar Brussel komen. Het Gotische bouwwerk is een echte trekpleister en hier worden met regelmatig foto’s gemaakt. Dat geldt uiteraard ook voor de Hallepoort, een andere trekpleister in deze omgeving. Dit is een militair gebouw aan de zuidkant van de ring van Brussel en is een overblijfsel van de verdediging van de stad.

Dat de stad een lange geschiedenis heeft, is overigens aan letterlijk alles te zien. Veel van de oude gebouwen in het centrum zijn namelijk gewoon bewaard gebleven. Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad, dan kun je één van de vele musea bezoeken waar het verleden weer helemaal tot leven komt.

Winkelen en eten

Waar Brussel zeker bekend om staat, is het leuke winkelen en het goede eten. Er zijn veel verschillende winkels te vinden in de Belgische hoofdstad en wat opvalt is dat er vooral veel speciaalzaken te vinden zijn in de winkelstraten. Dat maakt het net even iets leuker om hier te gaan shoppen. Uiteraard kun je ook eens kijken naar de winkelcentra. Deze zijn overdekt en dat is net even wat makkelijker wanneer het weer niet meewerkt.

Een andere reden waarom veel mensen naar de stad komen, is vanwege de goede hotels, de goede restaurants en de gezellige kroegen. Brussel is een echte smeltkroes van culturen en dat zorgt ervoor dat je hier veel specialiteiten kunt vinden, wat het een stuk leuker maakt om avontuurlijk uit eten te gaan in de stad. Interessant natuurlijk, want op die manier wordt het een verrijking om eens naar de stad te gaan en weet je zeker dat je je partner of vrienden mee kunt nemen voor een leuke ervaring. In Brussel is vaak iets te doen, kijk even op de website van de stad zelf of er toevallig ook nog eens leuke evenementen zijn, dan kun je dat ook nog eens combineren!