Ontdek de wereld van Brussel

De lente in de tuin

Het is lente en dat zien we aan alles terug in de natuur. De temperatuur wordt warmer en de vogels keren ook terug. Sterker nog, overal zijn ze nesten aan het bouwen. In onze tuinen is de lente ook volop aan de gang. In deze blog vertel ik je waar je jouw tuin kan ondersteunen in dit seizoen. Zo heb je er het meeste plezier van. Lees je mee?

Alles weer in bloei

De bomen worden weer groen en ook de bloemen laten hun kleuren weer zien. Tijd dus om te zorgen dat al die flora genoeg zorg krijgt. Dit doe je door de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Verwijder al het onkruid en sproei de planten. Strooi nog wat krachtvoer op de perkjes

Ruimte voor de fauna

Niet alle dieren zijn welkom in je tuin maar velen wel. Veel dieren, groot en klein hebben invloed op de bloei van je tuin. Zo zorgen ze voor verstuiving en gebruiken zij jouw tuin als thuis voor hun nestjes. En dat is niet alleen heel gezellig maar ook handig, denk hierbij aan de vogels maar ook de lieveheersbeestjes. Wat je kan doen voor beestjes die je liever niet hebt, daar kom ik zo op.

Een plek voor jou

Een eigen plekje in de natuur, dat is toch een enorme luxe. Daar wil je van genieten. Dit kan je doen door een lounge set in de tuin te zetten. Hier kan je met mooi weer zitten om te genieten van het weer. Met een dekentje als het nog koud is bijvoorbeeld, iets lekkers te drinken en een goed boek. In de privacy van je tuin kan je tot rust komen in de natuur.

Weg met de plagen

Zojuist noemde ik al dat er een paar dieren zijn die je liever niet in je tuin hebt, bepaalde insecten bijvoorbeeld. Zo houden we allemaal niet zo van muggen, dat geldt ook voor je tuin omdat muggen eitjes leggen. De langpootmuggen krijgen eitjes en daar komen emelten uit. Die zorgen ervoor dat je gazon en planten naar de maan gaan door hun vreetzucht. Emelten bestrijden is gelukkig goed te doen en kan op een natuurvriendelijke manier. Namelijk door aaltjes tegen emelten in te zetten. De aaltjes ruimen de emelten voor je op en zijn niet schadelijk voor je tuin. Ook als je last hebt van andere plagen, is het aan te raden om naar een oplossing te kijken die natuurvriendelijk is.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Je motor goed onderhouden? Wij geven tips!

Een motoronderhoud kan een zenuwslopende ervaring zijn, zeker als je er nog niet veel...

Bijzonder overnachten in Limburg: tips

Verblijf in een luxe hotel met spa- en wellnessfaciliteiten Als je op zoek bent naar...

De vele voordelen van investeren in crypto

  Investeren is iets wat je echt moet kunnen, maar het is wel iets wat...

Een audicien aan huis: van alle gemakken voorzien

Heb je problemen met jouw gehoor? Dan wil je hier het liefst zo snel...

Ontdek het comfort en gemak van een traplift

Op oudere leeftijd of bij bepaalde chronische aandoeningen kan een trap in de woning...

Welke matrassen zijn goed?

Veel mensen hebben een slechte nachtrust en dit is heel slecht voor je gezondheid....

Populaire Categorie