Ontdek de wereld van Brussel

De lente in de tuin

Het is lente en dat zien we aan alles terug in de natuur. De temperatuur wordt warmer en de vogels keren ook terug. Sterker nog, overal zijn ze nesten aan het bouwen. In onze tuinen is de lente ook volop aan de gang. In deze blog vertel ik je waar je jouw tuin kan ondersteunen in dit seizoen. Zo heb je er het meeste plezier van. Lees je mee?

Alles weer in bloei

De bomen worden weer groen en ook de bloemen laten hun kleuren weer zien. Tijd dus om te zorgen dat al die flora genoeg zorg krijgt. Dit doe je door de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Verwijder al het onkruid en sproei de planten. Strooi nog wat krachtvoer op de perkjes

Ruimte voor de fauna

Niet alle dieren zijn welkom in je tuin maar velen wel. Veel dieren, groot en klein hebben invloed op de bloei van je tuin. Zo zorgen ze voor verstuiving en gebruiken zij jouw tuin als thuis voor hun nestjes. En dat is niet alleen heel gezellig maar ook handig, denk hierbij aan de vogels maar ook de lieveheersbeestjes. Wat je kan doen voor beestjes die je liever niet hebt, daar kom ik zo op.

Een plek voor jou

Een eigen plekje in de natuur, dat is toch een enorme luxe. Daar wil je van genieten. Dit kan je doen door een lounge set in de tuin te zetten. Hier kan je met mooi weer zitten om te genieten van het weer. Met een dekentje als het nog koud is bijvoorbeeld, iets lekkers te drinken en een goed boek. In de privacy van je tuin kan je tot rust komen in de natuur.

Weg met de plagen

Zojuist noemde ik al dat er een paar dieren zijn die je liever niet in je tuin hebt, bepaalde insecten bijvoorbeeld. Zo houden we allemaal niet zo van muggen, dat geldt ook voor je tuin omdat muggen eitjes leggen. De langpootmuggen krijgen eitjes en daar komen emelten uit. Die zorgen ervoor dat je gazon en planten naar de maan gaan door hun vreetzucht. Emelten bestrijden is gelukkig goed te doen en kan op een natuurvriendelijke manier. Namelijk door aaltjes tegen emelten in te zetten. De aaltjes ruimen de emelten voor je op en zijn niet schadelijk voor je tuin. Ook als je last hebt van andere plagen, is het aan te raden om naar een oplossing te kijken die natuurvriendelijk is.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Standard Luik en Club Brugge: Rivalen met Verschillende Trajecten...

Het Belgische voetbalseizoen 2023/2024 bood een boeiende dynamiek tussen twee van de meest bekende...

De opkomst van elektrische herenfietsen

Elektrisch is het nieuwe normaal en dit geldt zeker ook voor fietsen. De laatste...

De onmisbare rol van tolken in internationale communicatie

Communicatie is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om...

Koffie als kunst: zo werkt het 

Voor mensen over heel de wereld is koffie drinken een dagelijks ritueel. Voor kunstenaars...

Huidtherapie in Brussel: de mogelijkheden

Brussel is een levendige en diverse stad, en er zijn tal van mogelijkheden voor...

Jouw bucketlist: dingen die je in jouw leven moet...

Het leven is kort en er zijn zoveel dingen te ontdekken en te ervaren....

Populaire Categorie