Ontdek de wereld van Brussel

Balenciaga, op het eerste gezicht een ‘gewoon’ merk

Balenciaga, het lukt je niet om het merk niet voorbij te laten komen. Het merk weet zichzelf altijd te bewijzen door de voorpagina’s van de grootste kledingwinkels te behalen. Kijk bijvoorbeeld eens in Amsterdam en je ziet ze gelijk staan bij De Bijenkorf en andere grote winkels. Het merk is groot geworden door de zogeheten sok-sneaker, maar verovert nu de gehele modebranche met zijn chique, sportieve collecties. Het merk is er voor zowel dames en heren, maar hoe is het merk nu zo groot geworden? Laten we er iets dieper op ingaan!

De zogeheten sok-sneakers, dé trend van nu!

De een houdt ervan en vind het geweldig lekker zitten, terwijl een ander het totaal geen gezicht vind. Balenciaga is groot geworden om zijn zogeheten sok-sneakers, de sneakers die je aantrekt als sokken. De schoenen lijken erg op de eerder, welbekende instappers. Het verschil tussen deze twee is dat de instappers een aanzicht hebben als een echte schoen, terwijl balenciaga’s er totaal anders uitzien. Zo lijkt het echt op een sok met hierin het merk geborduurd, maar toch is het erg chique. Door de chique, sportieve uitstraling past de schoen op bijna elke outfit en is het merk vooral bij jongeren populair!

Het tegenovergestelde, de grote schoenen van het merk balenciaga

Een ander sport schoen waar het merk Balenciaga mee is grootgebracht, zijn de juist erg grote schoenen. Waar de sok-sneakers er bijna niet uitzien als schoenen, vallen deze wel heel erg op. Met verschillende kleuren, te verkrijgen in verschillende soorten is het een erg gewilde schoen. De exclusiviteit en de nieuwste releases zorgen ervoor dat de schoenen voortdurend over de toonbank vliegen. 

Het merk balenciaga is al zo erg uitgegroeid, dat er sinds 2011 in de woonplaats van de ontwerper zelfs een eigen museum te bewonderen is. Hier staan ongeveer honderd werken van de designer tentoongesteld. Het museum staat in Getaria, dus balenciaga liefhebbers, hier moet je zijn! Alle werken rondom balenciaga zijn hier te vinden.

Grote collectie voor zowel heren als dames

Het merk balenciaga beschikt over verschillende collecties voor zowel heren als dames. Je kunt niet meer wegkomen van de Runners en Triple S’s, de sneakers die balenciaga aanbiedt. Naast deze sneakers biedt balenciaga vele truien, shirts, windbreakers en accessoires aan! Zo zijn er ook vele soorten tassen en andere accessoires te vinden.

Tip: download de app en zet pushmeldingen aan, want door de exclusiviteit zijn ze zo uitverkocht!

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Afbraakwerken: hoe begin ik eraan?

Voor de eerste keer aan afbraakwerken beginnen is niet van de poes. Er komt...

Cognac en haar smaakgenoten

Cognac is een type mousserende witte cognac gedistilleerd in de oorspronkelijke wijnregio Cognac, Frankrijk....

Top 8 bezienswaardigheden in Brussel

Grote Markt De Grote Markt, het kloppende hart van het centrum van Brussel, altijd gezellig...

Vertrek vanuit Brussel naar deze 3 geweldige steden

Ben jij van plan een weekendje weg te gaan? Dan hebben wij een aantal...

Boeken verkopen via Bol

Bol is de bekendste plek op het internet om je boek te verkopen. Niet...

Tips voor een weekendje Brussel

Brussel heeft in 2019 een top jaar gehad als het aankomt op toerisme. Er...

Populaire Categorie