Ontdek de wereld van Brussel

Balenciaga, op het eerste gezicht een ‘gewoon’ merk

Balenciaga, het lukt je niet om het merk niet voorbij te laten komen. Het merk weet zichzelf altijd te bewijzen door de voorpagina’s van de grootste kledingwinkels te behalen. Kijk bijvoorbeeld eens in Amsterdam en je ziet ze gelijk staan bij De Bijenkorf en andere grote winkels. Het merk is groot geworden door de zogeheten sok-sneaker, maar verovert nu de gehele modebranche met zijn chique, sportieve collecties. Het merk is er voor zowel dames en heren, maar hoe is het merk nu zo groot geworden? Laten we er iets dieper op ingaan!

De zogeheten sok-sneakers, dé trend van nu!

De een houdt ervan en vind het geweldig lekker zitten, terwijl een ander het totaal geen gezicht vind. Balenciaga is groot geworden om zijn zogeheten sok-sneakers, de sneakers die je aantrekt als sokken. De schoenen lijken erg op de eerder, welbekende instappers. Het verschil tussen deze twee is dat de instappers een aanzicht hebben als een echte schoen, terwijl balenciaga’s er totaal anders uitzien. Zo lijkt het echt op een sok met hierin het merk geborduurd, maar toch is het erg chique. Door de chique, sportieve uitstraling past de schoen op bijna elke outfit en is het merk vooral bij jongeren populair!

Het tegenovergestelde, de grote schoenen van het merk balenciaga

Een ander sport schoen waar het merk Balenciaga mee is grootgebracht, zijn de juist erg grote schoenen. Waar de sok-sneakers er bijna niet uitzien als schoenen, vallen deze wel heel erg op. Met verschillende kleuren, te verkrijgen in verschillende soorten is het een erg gewilde schoen. De exclusiviteit en de nieuwste releases zorgen ervoor dat de schoenen voortdurend over de toonbank vliegen. 

Het merk balenciaga is al zo erg uitgegroeid, dat er sinds 2011 in de woonplaats van de ontwerper zelfs een eigen museum te bewonderen is. Hier staan ongeveer honderd werken van de designer tentoongesteld. Het museum staat in Getaria, dus balenciaga liefhebbers, hier moet je zijn! Alle werken rondom balenciaga zijn hier te vinden.

Grote collectie voor zowel heren als dames

Het merk balenciaga beschikt over verschillende collecties voor zowel heren als dames. Je kunt niet meer wegkomen van de Runners en Triple S’s, de sneakers die balenciaga aanbiedt. Naast deze sneakers biedt balenciaga vele truien, shirts, windbreakers en accessoires aan! Zo zijn er ook vele soorten tassen en andere accessoires te vinden.

Tip: download de app en zet pushmeldingen aan, want door de exclusiviteit zijn ze zo uitverkocht!

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

3 roséwijnen voor een zomerse aperitief

In de zomer is er niets zo fijn als aperitieven met vrienden en familie....

Comfortabel wonen in Brussel doe je zo!

Ben je van plan om te gaan verhuizen en spreekt Brussel jou wel aan?...

De groei van de bevolking

Op veel plaatsten in de wereld zien we dat de bevolking gestaag groeit en...

Onbekendere wijndruiven die zeer de moeite waard zijn

Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood. Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio voor wit....

Al gehoord van de fameuze illy iperespresso?

De fameuze illy iperespresso is het meer dan waard om uitgebreid besproken te worden....

Afbraakwerken: hoe begin ik eraan?

Voor de eerste keer aan afbraakwerken beginnen is niet van de poes. Er komt...

Populaire Categorie