Ontdek de wereld van Brussel

Ontdek het comfort en gemak van een traplift

Op oudere leeftijd of bij bepaalde chronische aandoeningen kan een trap in de woning een ernstige hindernis vormen. Je kunt niet alleen de trap op of af en het risico op vallen is groot. Omdat een verhuizing enkel en alleen om die reden een wel erg drastische stap is, kun je overwegen om een traplift te huren om zo langer van je eigen vertrouwde stekje te kunnen genieten.

Als in je eigen woning blijven wonen voor jou belangrijk is

Naarmate we ouder worden, duikt wel eens de vraag op wat er moet gebeuren als in de eigen woning blijven wonen niet langer mogelijk is. Geen leuke gedachte, dat is zeker. Je woning is namelijk de plaats waar je je goed voelt en waar je tal van bijzondere momenten hebt beleefd. Verhuizen naar een aangepaste accommodatie wil je dan ook het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Merk je op een bepaald moment dat de trap een probleem begint te worden, dan is er nog altijd geen reden om je zorgen te maken. Het huren van een tweedehands traplift laat je toe om langer in je vertrouwde omgeving te blijven en om toch bepaalde risico's te beperken.

Waarom zou je een traplift huren?

Een traplift huren wordt steeds populairder, het is namelijk de manier om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Nadat een adviseur bij je langs kwam, krijg je deskundig advies over welke traplift voor jou de beste keuze is én welke de mogelijkheden zijn voor jouw woning. Vervolgens wordt een huurcontract opgemaakt dat je maandelijks kunt opzeggen en wordt de traplift vakkundig bij je thuis gemonteerd, vergezeld van een woordje uitleg over het gebruik. Je kunt erop rekenen dat enkel en alleen trapliften van kwaliteitsmerken aangeboden worden die bovendien uitgebreid getest worden. Duikt er na verloop van tijd toch een probleem op, dan is er vaak een 24/7 service die je snel en doeltreffend verder helpt. Heb je de traplift niet langer nodig of ga je toch verhuizen, dan zeg je gewoon het contract op en wordt de traplift terug gedemonteerd en meegenomen. Je ziet dat het huren van een traplift enkel maar voordelen en geen nadelen met zich meebrengt.

En wat dan met de kostprijs?

Een standaard prijs traplift is moeilijk te geven omdat veel afhangt van het type lift dat nodig is voor jouw woning. Toch mag je er van uitgaan dat een gemiddelde van ongeveer 70 euro per maand dicht in de buurt zal komen. Dit bedrag omvat niet alleen de huur van de traplift, maar ook het onderhoud en de service. Een mooie prijs voor je zelfstandigheid, toch?

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

De opkomst van elektrische herenfietsen

Elektrisch is het nieuwe normaal en dit geldt zeker ook voor fietsen. De laatste...

De onmisbare rol van tolken in internationale communicatie

Communicatie is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om...

Koffie als kunst: zo werkt het 

Voor mensen over heel de wereld is koffie drinken een dagelijks ritueel. Voor kunstenaars...

Huidtherapie in Brussel: de mogelijkheden

Brussel is een levendige en diverse stad, en er zijn tal van mogelijkheden voor...

Jouw bucketlist: dingen die je in jouw leven moet...

Het leven is kort en er zijn zoveel dingen te ontdekken en te ervaren....

Wat is het verschil tussen de verschillende baanvlakken in...

Hardlopen is een populaire manier om te genieten van de omgeving van Franeker en...

Populaire Categorie