Ontdek de wereld van Brussel

Tips voor een weekendje Brussel

Brussel heeft in 2019 een top jaar gehad als het aankomt op toerisme. Er waren maarliefst 9,4 miljoen overnachtingen in de stad. Dit is aanzienlijk hoger dan in de voorgaande jaren. De populariteit van de stad is niet gek. Er is veel te doen, heeft veel mooie architectuur en heerlijk eten. Lees hieronder een aantal dingen die je niet mag missen en krijg wat tips om je verblijf in Brussel zo aangenaam mogelijk te maken!

Bezienswaardigheden

Er zijn  een aantal plekken die je gezien moet hebben als je naar Brussel gaat. Het Atomium en Manneke pis zijn de iconen waar Brussel bekend om staat. Verder is de Grote Markt een grote toeristische trekpleister en is de botanische tuin ook een must. Het is een kruidentuin waarin ook een mooi rond bouwwerk staat. Leuk om een wandeling door te maken als je in Brussel bent!  

Shoppen 

Ook voor een dagje winkelen kan je terecht in de Belgische stad. In het centrum van Brussel zijn de winkels iedere dag geopend van 9:00 uur tot 17:00 of 18:00 uur. Supermarkten en warenhuizen zijn zelfs vaak tot negen uur geopend. Het aanbod van winkels is enorm en je kan alles vinden. Het nieuwste boek, een heerlijke trui of speciaalbier. Het is allemaal te vinden in de winkelstraten. Er zijn op zondag enkele bijzondere markten in Brussel. Op de Grote Markt is iedere zondag de Vogeltjesmarkt en er is bij het station Gare du Midi een enorme groentemarkt met Belgische en Noord-Afrikaanse producten.

Eten

Brussel is een stad waar je verrukkelijk uit eten kunt gaan. Door de gehele stad verspreid kan je grote of kleine restaurantjes vinden. Als je je portemonnee wilt denken bestel dan geen borrelplank op de Grote Markt. Hier betaal je namelijk de hoofdprijs. Als je iets verderop de hoek omgaat en in een mooi restaurant of café besteld betaal je een stuk minder.

Kleed je goed aan

Het weer in de stad Brussel kan veranderlijk zijn. Afhankelijk van de weersverwachting is het belangrijk om goed na te denken over je kleding als je een dagje de stad in gaat. De ochtend, middag en avond kunnen geheel andere temperaturen hebben. Als je in lagen denkt dan kun je makkelijk iets aan of uit trekken wanneer je daar zin in hebt. Zorg dat je altijd een regenjas bij de hand hebt een trui met kraag heren is voor de mannen een goede tip. Ook een vest, sjaaltje of afritsbroek zijn handig in Brussel.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Hoe houd je je kleding het langst mooi?

Heb je net de hele stad leeg gekocht, en je garderobe gevuld met nieuwe...

Het meest veelzijdige kraamcadeau

Je kunt er billetjes mee afdrogen. Gebruiken voor in het wiegje. Tijdens de voeding...

Lekkere en gezonde dipsauzen en spreads

Spreads of dipsauzen zijn veelzijdig, gemakkelijk en erg lekker. Je hebt gezonde versies zoals...

Waarom het dit jaar tijd wordt voor een Triumph...

Misschien denk je er al jaren over na, maar het kan ook dat je...

Wat te doen voordat je je babykamer inricht.

In deze post ga ik u alle details vertellen om uw keuze goed te...

Hoe Dymo labels jouw bedrijf helpen

Wil jij werken aan de professionaliteit van jouw bedrijf en tegelijkertijd tijd besparen? Dan...

Populaire Categorie