Ontdek de wereld van Brussel

Hoe installeer je een TV beugel?

Op het eerste gezicht lijkt het een goed idee om een ​​televisie aan je muur te bevestigen. Het bespaart vloerruimte en tilt het scherm op tot waar de hele kamer het gemakkelijk kan zien. Als je het proces echter zonder plan start, kan het snel een ramp worden. Hierbij een aantal tips om op de juiste manier je TV beugel te installeren.

Ruimte maken voor alle onderdelen

Veel mensen hebben verschillende apparaten aangesloten op hun televisie. Gameconsoles, kabelboxen, dvd-spelers en dergelijke hebben een huis in de buurt van jouw televisie nodig, zodat de snoeren de uitgangspoorten van de tv bereiken. Een manier om dit op te lossen is door een zwevende plank onder je televisie te installeren. Een ander idee is om een ​​boekenplank onder de televisie te plaatsen om alle apparaten in op te bergen. Je dient dan een groot gat te boren in de achterkant van de boekenplank om de koorden door te halen.

De juiste tools gebruiken

Zorg dat je het gereedschap bij de hand hebt om een televisie aan je muur te bevestigen. Je hebt een noppenzoeker, een boormachine, een boor van ongeveer dezelfde grootte als de montageschroeven en een schroevendraaierbit nodig. Als je niet over de tools beschikt die je nodig hebt, en je wilt er niet in investeren, dan kun je ze huren bij sommige bouwmarkten.

Snoeren verbergen

Het strakke uiterlijk van een gemonteerde tv kan gemakkelijk worden verpest door een wirwar van kabels die de muur oprekken. Zelfs als je geen enkel apparaat op jouw televisie aansluit, heb je nog steeds te kampen met een lelijk snoer dat langs jouw muur naar het stopcontact loopt.

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om je snoeren te verbergen. Je kunt jouw snoeren in de muur laten installeren, natuurlijk door een professional. Zorg dat er een stopcontact achter de televisie is geïnstalleerd, zodat het snoer niet hoeft te bengelen. Koop een draadverberger die de koorden camoufleert.

Controleer of je muur het gewicht aankan

Het belangrijkste om te overwegen bij het monteren van een televisie is of je muur het wel of niet kan dragen. Zelfs de modernste, lichtste televisies zijn een stuk zwaarder dan je grootste ingelijste schilderijen. Daarom heeft de locatie die je kiest een bout (of twee) nodig om de schroeven te verankeren.

Gebruik een noppenzoeker om de noppen in jouw muur te lokaliseren om te bepalen waar je de tv kunt ophangen. Gebruik geen gipsplaatankers om het op te hangen. Uiteindelijk worden de ankers door de gipsplaat getrokken en komt je tv op de grond terecht.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Mathieu van der Poel: een profiel

Van veldrijder ontpopt tot één van de populairste wegwielrenners in Vlaanderen en Nederland: 27-jarige...

De beste wegwerpcamera’s voor elke gelegenheid

Er is iets met wegwerpcamera's dat ze gewoon zo leuk maakt. Misschien is het...

Met deze tips kan je snel online jouw motor...

Als je jouw motor wil verkopen dan heb je keuze uit verschillende verkoopkanalen om...

De lente in de tuin

Het is lente en dat zien we aan alles terug in de natuur. De...

7 geweldige restaurants in Brussel voor een lekker stuk...

Ben je een echte vleeseter en bezoek je binnenkort Brussel? Dan zijn er een...

Cadeautips voor Vaderdag

Op vaderdag staan we allemaal aan de zijde van onze vaders en dat is...

Populaire Categorie