Ontdek de wereld van Brussel

Uniek lentefeest? Zo organiseer je het!

Is het binnenkort tijd voor het lentefeest van zoon- of dochterlief? Weet je enkel dat het tijd wordt om binnenkort een feest te organiseren, maar heb je voor de rest geen idee wat je allemaal moet voorbereiden? Lees verder en je komt te weten hoe je er op een snelle en gemakkelijke manier een onvergetelijk feest van maakt!

Cheeeese

Ga je niet voor een communiefeest, maar verkies je een lentefeest? Foto’s mogen dan absoluut niet ontbreken. Plan voor het lentefeest een originele fotoshoot in en kleed je kind op zijn paasbest. Voorzie bovendien twee verschillende outfits. Deze foto’s zullen niet alleen altijd gekoesterd worden, je kan ze ook gebruiken om voor je lentefeest kaartjes te maken. Vraag vervolgens naar de wensen van je kleintje. Bepaal zelf de gasten, de locatie, het menu en het budget. Je kan je lentefeest thuis vieren of een zaal huren. In plaats daarvan kan je het evenement ook op een originele locatie organiseren, zoals bijvoorbeeld in een alternatief museum, in een pretpark, op de kinderboerderij, in het zwembad, in de zoo… Onthoud wel: een feest hoeft niet peperduur te zijn, klein en gezellig is ook leuk. Je wilt natuurlijk niet tijdens het feest de hele tijd in de keuken staan en zo de leukste momenten missen. Ofwel kook je zo veel mogelijk op voorhand, ofwel bestel je lekkers bij de traiteur of misschien komt er wel een foodtruck langs. Wat er gegeten wordt, hangt vaak af van de locatie.

Feesten maar!

Eens je “wie, wat, waar, wanneer” hebt vastgelegd, kan je de uitnodigingskaartjes laten maken met foto‘s van je kleintje in zijn of haar mooiste outfit. Twee van deze kaartjes kun je personaliseren voor de meter en de peter. Hetzelfde doe je dan met die andere mooie outfit en de bedankingskaartjes. Die hou je uiteraard voorlopig nog bij, maar de uitnodiging van het lentefeest met foto kan je nu dus wel al versturen. Maak vervolgens een lijst met de zaken die je moet inkopen en de dag zelf moet voorbereiden, zodat je later niets over het hoofd ziet. Het feest zelf zal gegarandeerd geslaagd zijn als het de combinatie is van lekker eten en ander lekkers om te smullen. Taart, ijs, chocolade of snoep mogen dus natuurlijk niet ontbreken. Denk aan al het nodige materiaal zoals ballonnen, muziek, spelletjes… Bereid activiteiten voor waar jong én oud plezier aan beleeft. Voorzie zowel feestkledij als reservekledij als je kind van plan is om te ravotten. Richt ook een hoekje in waar je alle cadeautjes kan verzamelen om niks te verliezen.

Plezier en doggybags voor allen

Vergeet op het einde van het lentefeest je gasten niet te bedanken voor hun komst. Tijd voor de bedankingskaartjes dus. Meter en peter krijgen uiteraard hun eigen, persoonlijke versie. De kinderen die het feestvarken die dag vergezeld hebben, verheugen zich natuurlijk tien keer meer over een leuk spelletje om mee te nemen. Een bellenblaasje of een doos met snoep als bedanking kent altijd veel succes. Geef ze ook – indien mogelijk – lekkere restjes in milieuvriendelijke wegwerpdoosjes mee voor de terugweg. Zo’n doggybag is de ideale oplossing om geen eten weg te gooien, je gasten te bedanken en ze nog even te laten nagenieten van het unieke lentefeest van je kind.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Je motor goed onderhouden? Wij geven tips!

Een motoronderhoud kan een zenuwslopende ervaring zijn, zeker als je er nog niet veel...

Bijzonder overnachten in Limburg: tips

Verblijf in een luxe hotel met spa- en wellnessfaciliteiten Als je op zoek bent naar...

De vele voordelen van investeren in crypto

  Investeren is iets wat je echt moet kunnen, maar het is wel iets wat...

Een audicien aan huis: van alle gemakken voorzien

Heb je problemen met jouw gehoor? Dan wil je hier het liefst zo snel...

Ontdek het comfort en gemak van een traplift

Op oudere leeftijd of bij bepaalde chronische aandoeningen kan een trap in de woning...

Welke matrassen zijn goed?

Veel mensen hebben een slechte nachtrust en dit is heel slecht voor je gezondheid....

Populaire Categorie