Ontdek de wereld van Brussel

Van Brussel naar Reykjavik

Ben je de drukte van Brussel zat en ben je op zoek naar een stad wat minder bezocht wordt dan normaal? Dan is een stedentrip Reykjavik misschien wel wat voor jou! Deze hoofdstad van IJsland is de meest westelijke stad van Europa en het is daarnaast ook de stad met de meeste inwoners in IJsland. Wat IJsland zo bijzonder maakt, zijn de geweldige warmwaterbronnen en het vulkaanlandschap. Echt even wat anders dan de bekende steden die je normaal bezoekt in Europa en daarom is het goed om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Bijzondere architectuur 

Naast deze bijzondere activiteiten in IJsland heb je natuurlijk ook historische gebouwen zoals de bekende Hallgrimskirkja kerk. Door de bijzondere bouw van deze kerk is het echt even wat anders dan normaal. Het is dan ook zeker een kerk die veel bezocht wordt in een stedentrip Reykjavik. Het leuke aan deze kerk, is dat je helemaal bovenaan kunt uitkijken op de mooie kleurrijke huisjes die in Reykjavik staan. Je hoeft overigens geen klim naar boven te maken, want je kunt lekker met de lift naar boven. Dat scheelt weer.

Dieren, kunst en lekker genieten

Ben je gek op dieren spotten? Dan kun je zeker niet mis schieten bij een stedentrip Reykjavik. Je kunt namelijk door het hele jaar heen walvissen spotten op deze bijzondere plek. Naast dieren kun je ook heel goed voor kunst terecht in deze mooie stad. Het beroemde kunstwerk Sun Voyager is dan ook echt iets wat je niet kunt missen. Ben je op zoek naar net wat meer rust? Mis dan zeker niet het heerlijke water van Blue Lagoon. Dit is een waar paradijs. Je betaalt er wel entree voor, maar dit is zeker iets wat je moet doen als je IJsland bezoekt.

Geniet van het uitgaansleven 

Ben je op zoek naar net wat meer sensatie en een gezellige boel? Dan is het zeker aan te raden om het nachtleven van Reykjavik in te gaan. Het is een bruisende stad en hier ontkom je niet aan de vele clubs. Daarnaast is alles ook op loopafstand, dus je kunt lekker van het ene café naar de volgende lopen. Ideaal. Zo bespaar je toch weer kosten. Het is namelijk niet heel goedkoop om te overnachten in Reykjavik. Wees dus zeker op tijd als je een betaalbare reis wilt maken naar deze geweldige stad. Dit wilt niet zeggen dat er niet genoeg leuke plekken zijn om te kunnen overnachten. Hier zijn namelijk genoeg leuke plekken voor te vinden. 

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Je motor goed onderhouden? Wij geven tips!

Een motoronderhoud kan een zenuwslopende ervaring zijn, zeker als je er nog niet veel...

Bijzonder overnachten in Limburg: tips

Verblijf in een luxe hotel met spa- en wellnessfaciliteiten Als je op zoek bent naar...

De vele voordelen van investeren in crypto

  Investeren is iets wat je echt moet kunnen, maar het is wel iets wat...

Een audicien aan huis: van alle gemakken voorzien

Heb je problemen met jouw gehoor? Dan wil je hier het liefst zo snel...

Ontdek het comfort en gemak van een traplift

Op oudere leeftijd of bij bepaalde chronische aandoeningen kan een trap in de woning...

Welke matrassen zijn goed?

Veel mensen hebben een slechte nachtrust en dit is heel slecht voor je gezondheid....

Populaire Categorie