Ontdek de wereld van Brussel

Vertrek vanuit Brussel naar deze 3 geweldige steden

Ben jij van plan een weekendje weg te gaan? Dan hebben wij een aantal mooie steden op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen! Ga lekker op avontuur naar de zon, sneeuw en maak er een echte stedentrip van. Wil je langer dan een weekend weg? De steden die wij hebben geselecteerd zijn zowel een weekend als een volledige week te bezoeken. Wanneer je een week lang blijft heb je over het algemeen wat langer de tijd om bepaalde bezienswaardigheden te bekijken of extra museums/plekken te bezoeken buiten de stad.

Plan een tripje naar Istanbul

Instabul is niet duur, boek goedkope vliegtickets Istanbul en geniet van een heerlijk weekendje weg. Je kan winkelen in beroemde winkelstraten zoals Istikbal Caddesi. Hier zijn bekende merken en dure designwinkels gevestigd. De grote Bazaar is ook erg leuk om te bezoeken tijdens een stedentrip in Istanbul. Dit is een leuke en drukke plek waar je de Turkse sfeer het beste kunt ervaren. In Istanbul kun je niet alleen heerlijk eten op de hoek van de straat, maar ook luxe eten op het water. Het nachtleven is ook erg actief. In de wijk Taksim vind je allerlei modieuze clubs en bars, die tot in de vroege uurtjes zeer sfeervol is!

Plan een trip naar Budapest

Niet direct een stad waar je misschien aan zal denken als je op vakantie wilt gaan. Maar Budapest is een prachtige stad om te bezoeken. We raden voor deze stad wel aan om minimaal 3 tot 5 dagen te gaan. De stad is erg groot, en er is veel te zien. Naast dat het mooi en gezellig is zal het ook een sportieve Stedentrip zijn. Er zijn verschillende prachtige wandelingen te maken van de ene kant naar de andere kant van de rivier de Donau die tussen de stad in ligt. Daarnaast is Budapest tijdens de decembermaand ontzettend gezellig met verschillende soorten kraampjes.

Een weekendje naar Wenen toe

Ga een lekker weekend naar het oude Wenen. Wenen is een stad met prachtige gebouwen en mooie pleinen. Je kan er heerlijk genieten van verschillende restaurantjes en lekker eten. Wil je Wenen eerst beter begrijpen? Neem dan een ‘fiaker’ of traditionele paardenkoets in Wenen en laat je op een romantische manier door alle klassieke bezienswaardigheden van Wenen reizen. Je zal niet snel de opvallende Stephansdom over het hoofd zien, de grootste kathedraal van Wenen. De zuidelijke toren, die meer dan 136 meter hoog is, stijgt!

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

3 roséwijnen voor een zomerse aperitief

In de zomer is er niets zo fijn als aperitieven met vrienden en familie....

Comfortabel wonen in Brussel doe je zo!

Ben je van plan om te gaan verhuizen en spreekt Brussel jou wel aan?...

De groei van de bevolking

Op veel plaatsten in de wereld zien we dat de bevolking gestaag groeit en...

Onbekendere wijndruiven die zeer de moeite waard zijn

Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood. Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio voor wit....

Al gehoord van de fameuze illy iperespresso?

De fameuze illy iperespresso is het meer dan waard om uitgebreid besproken te worden....

Afbraakwerken: hoe begin ik eraan?

Voor de eerste keer aan afbraakwerken beginnen is niet van de poes. Er komt...

Populaire Categorie