Ontdek de wereld van Brussel

Top 8 bezienswaardigheden in Brussel

Grote Markt

De Grote Markt, het kloppende hart van het centrum van Brussel, altijd gezellig en druk. Op de zomeravonden is het hier echt gezellig, veel mensen komen hier bij elkaar om te socializen. Je vindt hier dan ook verschillende bezienswaardigheden, maar alleen al voor de sfeer is het super om hier te komen en het warme hart van Brussel te voelen kloppen.

Manneken Pis

Manneken Pis, een standbeeld dat onlosmakelijk verbonden staat met de stad Brussel. Wist je dat er voor dit beeld elk jaar verschillende kostuums gemaakt worden? Zo kun je per toeval het beeld in een bepaald kostuum aantreffen. Diverse keren is het beeld helaas gestolen, maar tot op heden is het telkens weer teruggevonden. Buiten dit beeld zijn er nog twee andere beelden in de stad te vinden, Jeanneke Pis (een plassend meisje) en Zinneke (een plassend hondje).

Atomium

Het Atomium, natuurlijk bekend van de afbeeldingen. Het gebouw moet een atoom voorstellen en bestaat uit negen bollen. Per lift kun je naar de hoogste bol gaan en genieten van het uitzicht en tevens een drankje en een hapje doen. Daarnaast is er een tentoonstelling en een amusementspark.

Koninklijk paleis

Het koninklijk paleis is alleen in de zomer open voor toeristen. Dus mocht je het paleis willen bezoeken moet je een trip plannen in de zomer. De rest van het jaar is gereserveerd voor gasten en als residentie. Sinds 1826 bestaat paleis ongeveer, de kamers zijn uniek om te zien en de spiegelzaal is echt een blikvanger.

Striproute

Wie is er niet opgegroeid met Suske en Wiske, Kuifje of Aterix en Oblix? Je kan een striproute door de stad lopen, voor de stripliefhebbers! Je komt dan alle bezienswaardigheden tegen die te maken met deze strips. Je komt dan mooie muurschilderingen tegen die o.a. te maken hebben met deze strips.

Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele

De kathedraal van de koninklijken, het is een prachtige kathedraal met een historie van koninklijke huwelijken. In deze kathedraal worden ook concerten gehouden en met een orgel van meer dan 4300 pijpen maakt deze kathedraal echt uniek. Een must see!

De Marollen

De volkswijk van Brussel. Het karakter en hart van het vroegere stadsgedeelte. Je kan het vergelijken met de Jordaan in Amsterdam. Hier kun je bijvoorbeeld heerlijk rondstruinen over de rommelmarkt.

Jubelpark

Het Jubelpark in Brussel is ontworpen ter ere van de 50-jarige onafhankelijkheid van België. Er zijn meer parken, maar dit park is speciaal. De triomfboog is het eerste dat er uitspringt, prachtig! Daarnaast zijn er ook een aantal musea gevestigd die interessant zijn om te bezoeken.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Waarom drank online kopen beter is

Als het op alcohol aankomt, is online kopen een geweldige manier om geld te...

Mcdartshop.nl voor al je dartspullen

Een populaire sport om zowel te kijken maar ook om zelf te beoefenen is...

Lees meer over hoe je weer binnenkomt

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, dat betekent veel feesten binnenshuis, maar ook...

Een vijver kopen: de opties en de aanleg

Als je een mooie, grote tuin hebt, zou het kunnen dat je zoekt naar...

Beginnen met sporten? Zo pak je dat aan!

Je weet dat je iets aan je gezondheid moet doen. Dat het belangrijk is...

iPhone SE 2020 nóg beter dan iPhone 8

iPhone SE is in 2020 uitgebracht en laat zich het best presenteren als de...

Populaire Categorie