Ontdek de wereld van Brussel

Cognac en haar smaakgenoten

Cognac is een type mousserende witte cognac gedistilleerd in de oorspronkelijke wijnregio Cognac, Frankrijk. Het is gemaakt in de centrale wijnproducerende regio in de noordelijke afdelingen van Charente-Maritime en Charente. De druif die wordt gebruikt om dit drankje te maken, is de Ceasine-druif, die in heel Frankrijk en veel van Centraal-Europa wordt gevonden. De Brandy heeft een laag alcoholniveau, waardoor het erg aangenaam is voor alle soorten drinkers. Wanneer je Cognac koopt, krijg je een mooie fles met een lange nek en gouden label met een aantrekkelijke gouden zegel.

Oorsprong

De oorsprong van deze heerlijke en weelderige brandewijn is gehuld in mysterie, maar het wordt algemeen gevonden in de oudheid in Palais de Justice in de Franse provincie Bourgondië. Het is waarschijnlijk geproduceerd door een combinatie van verschillende druiven, hoewel historische boeken geen substantiële informatie onthullen. In het begin heette de cognac eenvoudig cognac of vreugde van de God, en geleidelijk kwam het bekend als Eau de Vie. Wanneer u  vroeger Cognac kocht, kocht u niet alleen de vloeistof zelf, maar ook de wijn die erbij komt – de Bnic of Bordeaux. Traditioneel werden Cognac en Bordeaux altijd samen gediend, maar de tijden zijn veranderd en er is nu aanzienlijk debat over het feit of Bordeaux en Cognac of niet moeten worden gescheiden.

Populariteit

Cognac heeft echter ook in populariteit gewonnen met de gemiddelde Britse drinker, en velen van ons genieten nu van het drinken van een goede fles cognac in plaats van een glas champagne. Hoewel Cognac iets meer prijzig is dan champagne, heeft het een rijkere smaak en een langere houdbaarheid, en veel mensen geloven dat het een ideale wijn is om te dienen in plaats van champagne, vanwege de veelzijdigheid. In tegenstelling tot de meerderheid van champagne, is de prijsklasse voor cognac relatief klein, sommigen gaan voor slechts twintig dollar per fles. Dit is vergelijkbaar met de drank calvados, vervaardigt met appels en peren. De prijsklasse voor dit type champagne is in het algemeen tussen zeven en tien dollar een fles. Petite Champagne Eaux de Vie zijn over het algemeen een beetje minder duur, maar ze zijn niet erg veel beschikbaar, zijn populairder bij de “Elite Clientele” van luxe hotels en restaurants. Een aantal premiumhotels over de hele wereld bieden een brandewijn genaamd Petite Brut, die erg vergelijkbaar is met smaak voor Cognac en wordt meestal in vrij kleine hoeveelheden verkocht. Ongeacht je budget, er is een brandewijn die bij je smaak past – of je nu iets licht en bubbels wilt, of iets zwaarder en rijker, er is zeker een fles voor jou.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

De opkomst van elektrische herenfietsen

Elektrisch is het nieuwe normaal en dit geldt zeker ook voor fietsen. De laatste...

De onmisbare rol van tolken in internationale communicatie

Communicatie is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om...

Koffie als kunst: zo werkt het 

Voor mensen over heel de wereld is koffie drinken een dagelijks ritueel. Voor kunstenaars...

Huidtherapie in Brussel: de mogelijkheden

Brussel is een levendige en diverse stad, en er zijn tal van mogelijkheden voor...

Jouw bucketlist: dingen die je in jouw leven moet...

Het leven is kort en er zijn zoveel dingen te ontdekken en te ervaren....

Wat is het verschil tussen de verschillende baanvlakken in...

Hardlopen is een populaire manier om te genieten van de omgeving van Franeker en...

Populaire Categorie