Ontdek de wereld van Brussel

Afbraakwerken: hoe begin ik eraan?

Voor de eerste keer aan afbraakwerken beginnen is niet van de poes. Er komt heel wat organisatie en planning bij kijken. Gelukkig gingen er al veel mensen jou voor. Wij verzamelden de beste tips zodat jij geen beginnersfouten meer moet maken en jezelf een hoop stress én geld bespaart.

Waarom zelf breken?

Je bespaart geld want een afbraakfirma inhuren kost een aardige duit. Het voordeel is wel:  je bespaart enorm veel werk en tijd. Maar, als je er de tijd voor hebt en je bent niet vies van je handen uit de mouwen te steken, kan het best leuk zijn om het zelf te doen. Zo kan je opgekropte frustratie tijdens afbraakwerken de vrije loop laten. Muurtje slopen? Grond uitboren? Het kan best satisfying zijn, zeker in deze tijden. Sommige mensen beweren dat als je het zelf doet, je nadien ook meer connectie voelt met je huis en dat kan best kloppen. Je hebt het hele gebeuren dan ook met je eigen handen afgebroken en weer opgebouwd! Iets waar je trots op kan zijn. Als alles goed verloopt tenminste…

Een goed begin is het halve werk

Om daarvoor te zorgen maak je een degelijke planning op qua tijd en budget. Je wil immers een vlot verloop van de werken en liever niet voor grote financiële verrassingen komen te staan. Onthoud dat er natuurlijk altijd onverwachte zaken de kop op kunnen steken, dat hoort erbij, niets gaat 100% volgens planning en dat is ok. Maar, des te beter je voorbereidingen, des te vlotter je project zal verlopen. Huur bijvoorbeeld zoveel mogelijk materiaal in plaats van het aan te kopen en kijk uit dat je geen draagmuren sloopt, of je bent nog verder van huis. En wat met al dat breekafval? Wel, dat hangt af van de grootte van de werken. Een aanwagen huren en op-en-neer naar het containerpark rijden kan een optie zijn. Heb je te maken met grotere werken met ramen, maak het jezelf dan gemakkelijk en huur een glasafval container. De containerverhuurder komt de container leveren tot aan jouw deur en weer ophalen wanneer hij vol is.

Wat mag er in mijn container?

Heb je beslist een container te huren dan vraag je je waarschijnlijk af welke materialen onder de categorie beton- en steenpuin vallen. Wil je betonpuin kwijt dan huur je een container voor beton- en steenpuin bij een gespecialiseerde containerfirma. Wel moet je opletten dat er zeker geen gewapend beton of hout in deze container terechtkomt. Ook is het oppassen geblazen met asbest, dit hoort thuis bij het chemisch afval en dien je op een professionele manier te verwijderen. Hiervoor neem je best contact op met een asbestexpert. In een container voor gemengd bouwafval kan je wel het meest gangbare breekafval kwijt: hout, gewapend beton en betonpuin stort je zorgeloos in deze container.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Standard Luik en Club Brugge: Rivalen met Verschillende Trajecten...

Het Belgische voetbalseizoen 2023/2024 bood een boeiende dynamiek tussen twee van de meest bekende...

De opkomst van elektrische herenfietsen

Elektrisch is het nieuwe normaal en dit geldt zeker ook voor fietsen. De laatste...

De onmisbare rol van tolken in internationale communicatie

Communicatie is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om...

Koffie als kunst: zo werkt het 

Voor mensen over heel de wereld is koffie drinken een dagelijks ritueel. Voor kunstenaars...

Huidtherapie in Brussel: de mogelijkheden

Brussel is een levendige en diverse stad, en er zijn tal van mogelijkheden voor...

Jouw bucketlist: dingen die je in jouw leven moet...

Het leven is kort en er zijn zoveel dingen te ontdekken en te ervaren....

Populaire Categorie