Ontdek de wereld van Brussel

Afbraakwerken: hoe begin ik eraan?

Voor de eerste keer aan afbraakwerken beginnen is niet van de poes. Er komt heel wat organisatie en planning bij kijken. Gelukkig gingen er al veel mensen jou voor. Wij verzamelden de beste tips zodat jij geen beginnersfouten meer moet maken en jezelf een hoop stress én geld bespaart.

Waarom zelf breken?

Je bespaart geld want een afbraakfirma inhuren kost een aardige duit. Het voordeel is wel:  je bespaart enorm veel werk en tijd. Maar, als je er de tijd voor hebt en je bent niet vies van je handen uit de mouwen te steken, kan het best leuk zijn om het zelf te doen. Zo kan je opgekropte frustratie tijdens afbraakwerken de vrije loop laten. Muurtje slopen? Grond uitboren? Het kan best satisfying zijn, zeker in deze tijden. Sommige mensen beweren dat als je het zelf doet, je nadien ook meer connectie voelt met je huis en dat kan best kloppen. Je hebt het hele gebeuren dan ook met je eigen handen afgebroken en weer opgebouwd! Iets waar je trots op kan zijn. Als alles goed verloopt tenminste…

Een goed begin is het halve werk

Om daarvoor te zorgen maak je een degelijke planning op qua tijd en budget. Je wil immers een vlot verloop van de werken en liever niet voor grote financiële verrassingen komen te staan. Onthoud dat er natuurlijk altijd onverwachte zaken de kop op kunnen steken, dat hoort erbij, niets gaat 100% volgens planning en dat is ok. Maar, des te beter je voorbereidingen, des te vlotter je project zal verlopen. Huur bijvoorbeeld zoveel mogelijk materiaal in plaats van het aan te kopen en kijk uit dat je geen draagmuren sloopt, of je bent nog verder van huis. En wat met al dat breekafval? Wel, dat hangt af van de grootte van de werken. Een aanwagen huren en op-en-neer naar het containerpark rijden kan een optie zijn. Heb je te maken met grotere werken met ramen, maak het jezelf dan gemakkelijk en huur een glasafval container. De containerverhuurder komt de container leveren tot aan jouw deur en weer ophalen wanneer hij vol is.

Wat mag er in mijn container?

Heb je beslist een container te huren dan vraag je je waarschijnlijk af welke materialen onder de categorie beton- en steenpuin vallen. Wil je betonpuin kwijt dan huur je een container voor beton- en steenpuin bij een gespecialiseerde containerfirma. Wel moet je opletten dat er zeker geen gewapend beton of hout in deze container terechtkomt. Ook is het oppassen geblazen met asbest, dit hoort thuis bij het chemisch afval en dien je op een professionele manier te verwijderen. Hiervoor neem je best contact op met een asbestexpert. In een container voor gemengd bouwafval kan je wel het meest gangbare breekafval kwijt: hout, gewapend beton en betonpuin stort je zorgeloos in deze container.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

3 roséwijnen voor een zomerse aperitief

In de zomer is er niets zo fijn als aperitieven met vrienden en familie....

Comfortabel wonen in Brussel doe je zo!

Ben je van plan om te gaan verhuizen en spreekt Brussel jou wel aan?...

De groei van de bevolking

Op veel plaatsten in de wereld zien we dat de bevolking gestaag groeit en...

Onbekendere wijndruiven die zeer de moeite waard zijn

Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood. Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio voor wit....

Al gehoord van de fameuze illy iperespresso?

De fameuze illy iperespresso is het meer dan waard om uitgebreid besproken te worden....

Afbraakwerken: hoe begin ik eraan?

Voor de eerste keer aan afbraakwerken beginnen is niet van de poes. Er komt...

Populaire Categorie