Ontdek de wereld van Brussel

Wat is de beste koffiemachine voor bij jou thuis?

De zoektocht naar de koffiemachine die jou moet voorzien van je kopje zwart goud is niet altijd even eenvoudig. Tegenwoordig bestaan er enorm veel verschillende koffiemachines met allerlei functies van diverse merken.

We hebben de belangrijkste criteria waar jij op moet letten op een rijtje gezet voor jou. Op deze manier willen we je helpen met het kiezen van de perfecte koffiemachine. 

Drink jij veel koffie?

Ben jij een grote koffiedrinker? Dan is het misschien interessant om te kijken naar een koffiemachine met een tweekopjesfunctie.

Tegenwoordig hebben de meeste machines een tweekopjesfunctie. Zo is een illy iperespresso machine een goed voorbeeld van een merk dat inzet op koffiemachines met een tweekopjesfunctie.  

Weet wel dat zo’n machines duurder zijn als een gewone koffiemachine. Daarbovenop pakt het ook veel meer plaats in. Bekijk dit dus zeker en vast heel goed, maar het is wel een meerwaarde als je veel koffie drinkt. Veel van deze tweekopjesfunctie machines vind je terug in bedrijven.  

Denk aan het waterreservoir

Je koffiemachine bevat ook een waterreservoir, aangezien je geen koffie maakt zonder water. Deze reservoirs variëren van 1 liter tot en met 2,5 liter. Ook hier is het weer belangrijk om te kijken naar hoeveel kopjes koffie je drinkt op een dag. Als je heel veel drinkt en je schaft jezelf een koffiemachine aan met een klein waterreservoir, dan is het ook logisch dat je dit heel vaak moet bijvullen. Wat niet altijd even leuk is als je zin hebt in een kopje koffie en het water is op.

Hetzelfde principe geldt trouwens ook voor je melkreservoir. Je melkreservoir gaat wel minder snel leeg zijn, aangezien je minder melk verbruikt per kopje dan water.

Welke soort koffie bekoort jou het meeste?

Drink je graag een bepaalde koffie? Dan is het belangrijk om te kijken of je de capsules of pads van dat merk ook passen in de koffiemachine dat je graag wilt kopen.

De bekende merken zoals douwe egberts hebben wel aangepaste koffie voor verschillende koffiemachines. Andere kleinere merken of specialty koffies verkopen meestal enkel bonen of gemalen koffie. Ook hier heb je oplossingen zoals hervulbare capsules.

Ben jij mee met je tijd?

Tegenwoordig zijn koffiemachines ook voorzien van allerlei digitale functies. Zo heb je koffiemachines die je een timer laten zien voor wanneer je koffie gereed is. Daarnaast tonen sommige koffiemachines ook wanneer je je water -of melkreservoir moet bijvullen. Super handig voor als je iemand bent die het al eens durft te vergeten om de reservoirs bij te vullen.

Welke koffiemachine ga je kopen?

Hopelijk hebben we je een handje geholpen met onze criteria waar je op moet letten tijdens het kopen van je koffiemachine.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

De opkomst van elektrische herenfietsen

Elektrisch is het nieuwe normaal en dit geldt zeker ook voor fietsen. De laatste...

De onmisbare rol van tolken in internationale communicatie

Communicatie is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om...

Koffie als kunst: zo werkt het 

Voor mensen over heel de wereld is koffie drinken een dagelijks ritueel. Voor kunstenaars...

Huidtherapie in Brussel: de mogelijkheden

Brussel is een levendige en diverse stad, en er zijn tal van mogelijkheden voor...

Jouw bucketlist: dingen die je in jouw leven moet...

Het leven is kort en er zijn zoveel dingen te ontdekken en te ervaren....

Wat is het verschil tussen de verschillende baanvlakken in...

Hardlopen is een populaire manier om te genieten van de omgeving van Franeker en...

Populaire Categorie