Ontdek de wereld van Brussel

Wat is de beste koffiemachine voor bij jou thuis?

De zoektocht naar de koffiemachine die jou moet voorzien van je kopje zwart goud is niet altijd even eenvoudig. Tegenwoordig bestaan er enorm veel verschillende koffiemachines met allerlei functies van diverse merken.

We hebben de belangrijkste criteria waar jij op moet letten op een rijtje gezet voor jou. Op deze manier willen we je helpen met het kiezen van de perfecte koffiemachine. 

Drink jij veel koffie?

Ben jij een grote koffiedrinker? Dan is het misschien interessant om te kijken naar een koffiemachine met een tweekopjesfunctie.

Tegenwoordig hebben de meeste machines een tweekopjesfunctie. Zo is een illy iperespresso machine een goed voorbeeld van een merk dat inzet op koffiemachines met een tweekopjesfunctie.  

Weet wel dat zo’n machines duurder zijn als een gewone koffiemachine. Daarbovenop pakt het ook veel meer plaats in. Bekijk dit dus zeker en vast heel goed, maar het is wel een meerwaarde als je veel koffie drinkt. Veel van deze tweekopjesfunctie machines vind je terug in bedrijven.  

Denk aan het waterreservoir

Je koffiemachine bevat ook een waterreservoir, aangezien je geen koffie maakt zonder water. Deze reservoirs variëren van 1 liter tot en met 2,5 liter. Ook hier is het weer belangrijk om te kijken naar hoeveel kopjes koffie je drinkt op een dag. Als je heel veel drinkt en je schaft jezelf een koffiemachine aan met een klein waterreservoir, dan is het ook logisch dat je dit heel vaak moet bijvullen. Wat niet altijd even leuk is als je zin hebt in een kopje koffie en het water is op.

Hetzelfde principe geldt trouwens ook voor je melkreservoir. Je melkreservoir gaat wel minder snel leeg zijn, aangezien je minder melk verbruikt per kopje dan water.

Welke soort koffie bekoort jou het meeste?

Drink je graag een bepaalde koffie? Dan is het belangrijk om te kijken of je de capsules of pads van dat merk ook passen in de koffiemachine dat je graag wilt kopen.

De bekende merken zoals douwe egberts hebben wel aangepaste koffie voor verschillende koffiemachines. Andere kleinere merken of specialty koffies verkopen meestal enkel bonen of gemalen koffie. Ook hier heb je oplossingen zoals hervulbare capsules.

Ben jij mee met je tijd?

Tegenwoordig zijn koffiemachines ook voorzien van allerlei digitale functies. Zo heb je koffiemachines die je een timer laten zien voor wanneer je koffie gereed is. Daarnaast tonen sommige koffiemachines ook wanneer je je water -of melkreservoir moet bijvullen. Super handig voor als je iemand bent die het al eens durft te vergeten om de reservoirs bij te vullen.

Welke koffiemachine ga je kopen?

Hopelijk hebben we je een handje geholpen met onze criteria waar je op moet letten tijdens het kopen van je koffiemachine.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Hoe houd je je kleding het langst mooi?

Heb je net de hele stad leeg gekocht, en je garderobe gevuld met nieuwe...

Het meest veelzijdige kraamcadeau

Je kunt er billetjes mee afdrogen. Gebruiken voor in het wiegje. Tijdens de voeding...

Lekkere en gezonde dipsauzen en spreads

Spreads of dipsauzen zijn veelzijdig, gemakkelijk en erg lekker. Je hebt gezonde versies zoals...

Waarom het dit jaar tijd wordt voor een Triumph...

Misschien denk je er al jaren over na, maar het kan ook dat je...

Wat te doen voordat je je babykamer inricht.

In deze post ga ik u alle details vertellen om uw keuze goed te...

Hoe Dymo labels jouw bedrijf helpen

Wil jij werken aan de professionaliteit van jouw bedrijf en tegelijkertijd tijd besparen? Dan...

Populaire Categorie