Ontdek de wereld van Brussel

De groei van de bevolking

Op veel plaatsten in de wereld zien we dat de bevolking gestaag groeit en het steeds voller wordt. Dagelijks groeit de bevolking met meer dan 200.000 mensen en dat zijn flinke aantallen. De wereldbevolking bestaat momenteel uit ongeveer 8 miljard mensen. Over veertig jaar lopen er bijna tien miljard mensen op aarde rond, maar daarna neemt het aantal weer af. Tegen het eind van de eeuw krimpt en vergrijst de wereldbevolking. Dat heeft grote sociale en economische gevolgen. Ook de spreiding van mensen over het aardoppervlak zal drastisch veranderen. In Afrika groeit de bevolking nog door, ten zuiden van de Sahara verdrievoudigt ze zelfs, van ruim één naar ruim drie miljard. Maar de meeste landen zien hun inwonertallen afnemen. In landen als China en Japan, maar ook Zuid-Europese landen als Italië, Spanje en Portugal gaat het om meer dan een halvering. De wereld zal er eind deze eeuw dus heel anders uit gaan zien en daar zullen voorzieningen voor getroffen moeten worden.

Het grote wonder

In ons land worden er iedere dag zo’n 500 baby’s geboren. Gemiddeld genomen komen er iets meer jongens dan meisjes ter wereld. Voorafgaand aan de geboorte is er een normaal gesproken 9 maanden durende zwangerschap. Tijdens die periode zal je baby van een bevruchte eicel uitgroeien tot een volwaardig mensje. De eerste maanden zal de baby groeien en in de loop van de periode zal je er zelf ook steeds meer van gaan voelen en zien. Pas na ongeveer 32 weken zal je een soort van contact met je baby kunnen hebben. Het gehoor van je baby is nu zo ontwikkeld dat hij goed jouw stem kan herkennen. Laat vooral ook je partner tegen je buik aanpraten. En zet eens een rustig muziekje op voor je baby: grote kans dat hij zich dat buiten je buik weet te herinneren. En dan kan je de laatste zwangerschapsweken ingaan in afwachting van het grote moment.

Hoera een baby!

En als dan het grote moment daar is kan de spanning plaatsmaken voor opluchting en blijdschap. De kraamtijd kan gaan beginnen. Een tijd om lekker van je baby te genieten en visite en cadeautjes te ontvangen. De uitgezochte baby kaartjes kunnen eindelijk verstuurd worden zodat iedereen het weet. Een geboortekaartje meisje is vaak in mooie roze tinten en het geboortekaartje jongens is vaak stoerder en blauw van kleur. En natuurlijk mag de beschuit met muisjes ook niet ontbreken als de kraamvisite langskomt. De kraamtijd is vaak de leukste tijd zo net na de zwangerschap.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Lekkere en gezonde dipsauzen en spreads

Spreads of dipsauzen zijn veelzijdig, gemakkelijk en erg lekker. Je hebt gezonde versies zoals...

Waarom het dit jaar tijd wordt voor een Triumph...

Misschien denk je er al jaren over na, maar het kan ook dat je...

Wat te doen voordat je je babykamer inricht.

In deze post ga ik u alle details vertellen om uw keuze goed te...

Hoe Dymo labels jouw bedrijf helpen

Wil jij werken aan de professionaliteit van jouw bedrijf en tegelijkertijd tijd besparen? Dan...

Wat is de beste koffiemachine voor bij jou thuis?

De zoektocht naar de koffiemachine die jou moet voorzien van je kopje zwart goud...

3 roséwijnen voor een zomerse aperitief

In de zomer is er niets zo fijn als aperitieven met vrienden en familie....

Populaire Categorie