Ontdek de wereld van Brussel

Comfortabel wonen in Brussel doe je zo!

Ben je van plan om te gaan verhuizen en spreekt Brussel jou wel aan? Dan ben je op het juiste adres in dit blog! Hier vind je namelijk alles wat je moet weten over wonen in Brussel en hoe je het zo comfortabel als mogelijk kunt maken voor jezelf in jouw nieuwe woning. Benieuwd met welke punten van aandacht jij jezelf kan bezighouden wanneer je gaat verhuizen naar deze stad en hoe je jouw buitenruimte het leukste in kunt richten? Lees dan maar snel verder!

De charme van een Belgische stad

Wonen in Brussel is compleet andere koek dan wonen in Nederland. Er is zelfs al een wezenlijk verschil met wonen in andere delen van Vlaanderen: de overheersende taal die hier wordt gesproken in Frans. Daar ben je echter snel aan gewend hoor, en bovendien is het ook nog eens zo dat de meeste inwoners wel gewoon Vlaams kunnen begrijpen. Maar behalve de taal, zijn er natuurlijk nog veel meer punten die Brussel zo’n fijne stad maken om te wonen.

Eén hiervan is al het groen in de stad. Wanneer je er naartoe gaat verhuizen zal je al gauw merken dat Belgische steden ontzettend veel groen proberen te implementeren in en rond de steden. Van parken tot bossen, het is allemaal in de buurt.

Groen in de Brussel – in jouw eigen huis

Op het moment dat je zelf wat meer groen in huis wil brengen dan kan je er natuurlijk voor kiezen om jouw eigen stukje urban jungle te maken, of aan te laten leggen. Als je dit in de achtertuin wil doen, dan moet je wel even een Klic melding aanvragen. Tenminste, dit moet je doen in Nederland. Door het doen van zo’n melding krijg je overzicht in waar er kabels, buizen of andere dingen in de grond liggen die voor grote schade kunnen zorgen. Altijd handig om dit te doen dus! Informeer er even naar wanneer je gaat verhuizen, dan weet je gelijk hoe het zit in België.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Beeldige bouwwerken

Behalve het uitbundige groen wat veel terugkomt in Belgische steden, zijn er ook nog de oude klassieke bouwwerken die door menig deel van de stad zijn verdeeld. Basilieken, kathedralen, kasteeltjes en andere vroege kunst is overal door de stad te vinden. Duik vooral ook eens een museum in om te ontdekken wat de stad nog meer heeft te bieden!

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Hoe houd je je kleding het langst mooi?

Heb je net de hele stad leeg gekocht, en je garderobe gevuld met nieuwe...

Het meest veelzijdige kraamcadeau

Je kunt er billetjes mee afdrogen. Gebruiken voor in het wiegje. Tijdens de voeding...

Lekkere en gezonde dipsauzen en spreads

Spreads of dipsauzen zijn veelzijdig, gemakkelijk en erg lekker. Je hebt gezonde versies zoals...

Waarom het dit jaar tijd wordt voor een Triumph...

Misschien denk je er al jaren over na, maar het kan ook dat je...

Wat te doen voordat je je babykamer inricht.

In deze post ga ik u alle details vertellen om uw keuze goed te...

Hoe Dymo labels jouw bedrijf helpen

Wil jij werken aan de professionaliteit van jouw bedrijf en tegelijkertijd tijd besparen? Dan...

Populaire Categorie