Ontdek de wereld van Brussel

De perfecte menu voor een zomerse barbecue

Feest! Het barbecue seizoen is eindelijk terug. Wat is er beter dan met je vrienden en familie gezellig te barbecueën, met de avondzon in je gezicht? Naast lekkere stukjes vlees zijn er ook koude pasta’s, lookbroodjes en heerlijk frisse slaatjes. Toch mist er nog één ingrediënt om een barbecue echt top te maken: wijn. Wil jij wat meer weten over welke wijnen perfect zijn voor een barbecue? Lees het hieronder.

Gamba’s

Een lekker voorgerechtje om je barbecue te starten zijn gamba’s. Een echt zomers gevoel op je bord. Maak een lekkere marinade van look, olijfolie en wat chilivlokjes. Smeer de gamba’s ermee in en leg zo op de barbecue, wacht enkele minuutjes en draai om. Zorg voor een goede, droge witte wijn zoals een Chenin Blanc, om de schaaldiertjes te vergezellen.

Zet ook zeker de keukenrol al op tafel, want gamba’s pellen doe je niet zonder vuil te worden.

Lamskoteletten

Er is niets zo feestelijk als lamskoteletjes en een groot stuk steak. Klopt toch he? Laat je gasten wat slaatjes maken en een lekkere pasta pesto om zo wat meer variëteit in het eten te brengen. Smeer ook hier de koteletten in een heerlijke marinade. Deze keer op basis van citroensap, rozemarijn, look en versnipperde kruiden. Vergeet ook geen peper en zout toe te voegen! Leg de koteletjes telkens 2 minuten langs elke kant op de rooster, hierna zijn ze klaar om opgegeten te worden. Nu vraag je je waarschijnlijk af welke rode wijn je bij bbq drinkt. Je hebt een echt krachtige rode wijn nodig in het geval van lamskoteletten, denk maar aan een goede Bordeaux wijn bijvoorbeeld. Deze gaat de smaak van het lamsvlees perfect complimenteren. We raden ook sterk aan om je Bordeaux wijn altijd eerst te decanteren alvorens je begint met drinken.

Camembert

Om de menu echt compleet te maken hebben we nog een goed dessertje nodig. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ga naar je lokale supermarkt en koop een gewone Camembert. Leg deze thuis op de barbecue met de verpakking. Een kleine tip: maak deze verpakking eerst even een beetje nat, zodat het niet verbrand. Na enkele minuten kan je de kaas van de rooster halen en heerlijk beginnen met smullen van het gesmolten gerechtje. Snijd een stukje stokbrood af en dip je broodje in de Camembert tot je maag volledig vol zit. Hier drink je best een kruidige wijn bij met wat zuren, zoals een Riesling. Laat het smaken!

 

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Bijzonder overnachten in Limburg: tips

Verblijf in een luxe hotel met spa- en wellnessfaciliteiten Als je op zoek bent naar...

De vele voordelen van investeren in crypto

  Investeren is iets wat je echt moet kunnen, maar het is wel iets wat...

Een audicien aan huis: van alle gemakken voorzien

Heb je problemen met jouw gehoor? Dan wil je hier het liefst zo snel...

Ontdek het comfort en gemak van een traplift

Op oudere leeftijd of bij bepaalde chronische aandoeningen kan een trap in de woning...

Welke matrassen zijn goed?

Veel mensen hebben een slechte nachtrust en dit is heel slecht voor je gezondheid....

Duister of licht op de juiste momenten

De zomer mag dan wel een geweldig seizoen zijn, maar ze zorgt ook voor...

Populaire Categorie