Ontdek de wereld van Brussel

Hoe houd je je kleding het langst mooi?

Heb je net de hele stad leeg gekocht, en je garderobe gevuld met nieuwe kleding? Dan wil je deze natuurlijk het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Het spreekt voor zich dat hoe duurder de kleding is, hoe langer je deze door kunt dragen, maar ook als je goedkopere kleren goed behandelt, houd je ze lang mooi. In dit artikel zetten we de beste tips op een rijtje, zodat je garderobe langer meegaat.

Investeer in een goede wasmachine

Heb jij nog een hele oude wasmachine staan die je ooit tweedehands ergens op de kop hebt getikt? Dan is de kans groot dat deze vanbinnen niet meer zo schoon is als je zou denken. Er hopt zich namelijk altijd kalk op aan de binnenzijde van de machine, waardoor je kleding na verloop van tijd minder schoon wordt. Een goede, nieuwe wasmachine kopen is dan ook de eerste stap. Let er daarbij op of deze voldoende programma’s heeft, zoals een programma voor wolwas en delicate stoffen, maar ook een programma speciaal voor synthetische stoffen. Houd je daar ook aan, want deze programma’s zijn niet voor niets ontwikkeld. Als je een nieuwe wasmachine kopen te duur vindt, kun je ook af en toe in je huidige wasmachine een kookwasje draaien. De hitte lost een deel van de kalk op, waardoor de machine vanbinnen schoner wordt.

Droog je kleding op een rekje

Zo’n droger is natuurlijk hartstikke handig voor als je haast hebt (of hele zachte handdoeken wilt), maar voor kleding is drogen op een rekje vaak beter. De kleren kunnen namelijk flink vervagen in de droger, door de hitte waar de stof mee in aanraking komt. Zeker delicate stofjes kunnen bovendien flink krimpen, zelfs als het item al meerdere keren is gewassen. Daarom raden we aan om je mooiste kledingstukken toch echt op een droogrekje te hangen. Zet dit rekje in een goed ventilerende ruimte, of buiten natuurlijk. Let er wel op dat de kleding niet in de zon hangt, want ook een fel zonnetje kan de kleuren van je kleding wat vervagen.

Andere tips om je kleding mooi te houden

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je ook het juiste wasmiddel moet gebruiken. Er is bijvoorbeeld speciaal wasmiddel voor bonte was, maar ook voor wol. Daarnaast kun je kleding vaak beter stomen dan strijken, aangezien dit een stuk minder agressief is. De stof blijft dan langer mooi, en je hebt geen kans op brandplekjes. Als laatste is ook de manier waarop je je kleding opbergt van belang. Wist je dat je wollen items beter niet kunt ophangen? Dan kunnen ze namelijk oprekken, en dus leg je ze beter opgevouwen op een stapeltje. Dan blijft het item veel langer mooi.

Gerelateerde verhalen

Ontdekken

Je motor goed onderhouden? Wij geven tips!

Een motoronderhoud kan een zenuwslopende ervaring zijn, zeker als je er nog niet veel...

Bijzonder overnachten in Limburg: tips

Verblijf in een luxe hotel met spa- en wellnessfaciliteiten Als je op zoek bent naar...

De vele voordelen van investeren in crypto

  Investeren is iets wat je echt moet kunnen, maar het is wel iets wat...

Een audicien aan huis: van alle gemakken voorzien

Heb je problemen met jouw gehoor? Dan wil je hier het liefst zo snel...

Ontdek het comfort en gemak van een traplift

Op oudere leeftijd of bij bepaalde chronische aandoeningen kan een trap in de woning...

Welke matrassen zijn goed?

Veel mensen hebben een slechte nachtrust en dit is heel slecht voor je gezondheid....

Populaire Categorie